Przepisy

Data dodania: 2011-05-18         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Sałata lodowa z jajkiem

Sałata lodowa z jajkiem
Pora dnia: Obiad, Kolacja
Smak: Słony, Ziołowy, Pikantny
Sposób przygotowania: Surowe składniki
Kcal: 932
Ilość porcji: 4
Kcal w 1 porcji: 233
Rodzaj dania: Mięsne, Lunch, Na zimno
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 14.97 zł
SKŁADNIKI:
Kukurydza, świeża (z kolby) 213 g (1.25 x szklanka)
Kurczak brojler, pierś bez skóry 200 g (1 x sztuka)
Sałata lodowa 160 g (4 x liść)
Jajka kurze, całe 112 g (2 x bardzo dużej wielkości)
Jogurt naturalny 0% 80 g (4 x łyżka)
Ser gouda 50 g (2 x plaster)
Seler naciowy 45 g (1 x łodyga)
Sos tatarski 20 g (2 x łyżka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

szczypiorek

SPOSÓB WYKONANIA:

Sałatę pokroić w średnią kostkę. Kurczaka i seler w drobną kosteczkę, dodać kukurydzę i pokrojony również w kostkę ser. Z jogurtu i sosu tatarskiego przygotować sos do sałatki, polać składniki i wymieszać. Jajka pokroić w ćwiartki, ukłożyć na wierzchu i posypać szczypiorkiem. Odstawić na ok. 30 minut do lodówki.



Skomentuj (0)

  • Marzenna Marzenna 2012-11-06 08:04
    muszę spróbować

Login:
Hasło:
Nie pamiętasz hasła?
Zaloguj się FB