Przepisy

Data dodania: 2015-01-13         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Sałata z ciecierzycą, jajkiem, suszonymi pomidorami

Sałata z ciecierzycą, jajkiem, suszonymi pomidorami
Pora dnia: Śniadanie, Przekąska, Kolacja, Podwieczorek
Smak: Kwaśny
Sposób przygotowania: Gotowanie + odsączanie
Kcal: 1268
Ilość porcji: 4
Kcal w 1 porcji: 317
Rodzaj dania: Wegetariańskie, Na zimno
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 14.98 zł
SKŁADNIKI:
Sałata 180 g (0.5 x głowa)
Ciecierzyca bio 135 g
Ser mozzarella, pełne mleko 125 g (1 x kula)
Jajka kurze, całe 88 g (2 x średniej wielkości)
Pomidor, suszony na słońcu 75 g
Musztarda 20 g (1 x łyżka)
Ocet winny, balsamiczny 20 g
Olej lniany 10 g (1 x łyżka)
Sól biała 6 g (1 x łyżeczka)
Przyprawy - pieprz czarny, suszony 1 g

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

pieprz, sól, bazylia - może być świeża w liściach

SPOSÓB WYKONANIA:

Jajka gotujemy 4-5 minut i kroimy w kostkę. Suszone pomidory tniemy w cieknie plasterki i zalewamy wodą (60-70 st. C) na 5 minut, po odsączeniu wody dodajemy do miski. Mozzarlle tniemy w drobne kawałki. Ciecierzyca - stosujemy cieciorkę gotowaną na parze w puszcze ( około pół puszki). Sos - w oddzielnym naczyniu mieszamy ocet, olej musztardę francuska, sól i pieprz.



Skomentuj (0)


    Login:
    Hasło:
    Nie pamiętasz hasła?
    Zaloguj się FB