Przepisy

Data dodania: 2011-04-14         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Sałatka bananowo-ryżowa

Sałatka bananowo-ryżowa
Pora dnia: Śniadanie, Przekąska, Kolacja, Podwieczorek
Smak: Słodki, Słony, Ziołowy
Sposób przygotowania: Surowe składniki
Kcal: 1248
Ilość porcji: 4
Kcal w 1 porcji: 312
Rodzaj dania: Mięsne, Lunch, Na zimno
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 20.39 zł
SKŁADNIKI:
Banan 800 g (4 x średnia sztuka)
Szynka, z indyka 120 g (8 x plaster)
Ryż brązowy 100 g (1 x paczka)
Seler korzeniowy 100 g (0.5 x mała sztuka)
Jogurt naturalny 0% 80 g (4 x łyżka)
Sok z cytryny 21 g (3.5 x łyżka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

sól, cukier, curry

SPOSÓB WYKONANIA:

Banany obrać, przekroić wzdłuż na pół, a następnie pokroić w plasterki grubości 1/2 cm. Szynkę pokroić w drobne cząstki. Seler obrać i zetrzeć na tarce, skropić sokiem z cytryny, aby nie ściemniał. Do jogurtu dodać curry. Wymieszać wszystkie składniki z ryżem, doprawić solą lub cukrem.



Skomentuj (0)

  • Kamila K.Kamila K.2012-12-15 20:03
    dziwne to połączenie

Login:
Hasło:
Nie pamiętasz hasła?
Zaloguj się FB