Przepisy

Data dodania: 2013-07-22         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Sałatka baskijska z papryką, szynką i oliwkami

Sałatka baskijska z papryką, szynką i oliwkami
Pora dnia: Śniadanie, Przekąska, Kolacja, Podwieczorek
Smak: Ziołowy
Sposób przygotowania: Surowe składniki
Kcal: 756
Ilość porcji: 2
Kcal w 1 porcji: 378
Rodzaj dania: Mięsne, Lunch, Na zimno
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 16.68 zł
SKŁADNIKI:
Ziemniaki wczesne 360 g (4 x dużej wielkości)
Papryka czerwona 280 g (2 x średnia sztuka)
Papryka zielona 280 g (2 x średnia sztuka)
Oliwki czarne, bez pestek 90 g (2 x garść)
Szynka kanapkowa 60 g (4 x plaster)
Ocet winny, balsamiczny 32 g (2 x łyżka)
Oliwa z oliwek 20 g (2 x łyżka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

pieprz, sól, bazylia, estragon

SPOSÓB WYKONANIA:

Ziemniaki umyć i ugotować w łupinach w osolonej wodzie. Obrać, ostudzić i pokroić w plasterki. Paprykę umyć, wydrążyć i pokroić w drobną kostkę. Szynkę pokroić w paski. Do dużej miski włożyć: ziemniaki, szynkę, paprykę i oliwki. Polać octem balsamicznym i oliwą z oliwek. Delikatnie wymieszać, doprawić przyprawami. Przed podaniem przełożyć do salaterki.

 



Skomentuj (0)


    Login:
    Hasło:
    Nie pamiętasz hasła?
    Zaloguj się FB