Przepisy

Data dodania: 2011-04-20         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Sałatka jesienna

Sałatka jesienna
Pora dnia: Przekąska, Kolacja, Podwieczorek
Smak: Słodki, Kwaśny
Sposób przygotowania: Surowe składniki
Kcal: 620
Ilość porcji: 2
Kcal w 1 porcji: 310
Rodzaj dania: Wegetariańskie, Lunch, Na zimno
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 23.27 zł
SKŁADNIKI:
Pomarańcza 480 g (2 x średnia sztuka, bez skóry)
Kapusta biała 330 g (3 x szklanka, siekana)
Winogrona 280 g (4 x garść)
Jabłko 150 g (1.5 x sztuka, ze skórą)
Jogurt naturalny 0% 80 g (4 x łyżka)
Sok z cytryny 41 g (6.75 x łyżka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

sól ziołowa, liście mięty

SPOSÓB WYKONANIA:

Kapustę i jabłko zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Pomarańcze obrać i pokroić w kostkę. Winogrona przekroić na połowę i usunąć pestki. Połączyć z jogurtem. Doprawić sokiem z cytryny, solą ziółową oraz udekorować miętą.

 

 



Skomentuj (0)

  • Marzenna Marzenna 2012-09-26 14:25
    pyszota

Login:
Hasło:
Nie pamiętasz hasła?
Zaloguj się FB