Przepisy

Data dodania: 2013-07-22         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Sałatka łotewska z ryżem i warzywami

Sałatka łotewska z ryżem i warzywami
Pora dnia: Śniadanie, Przekąska, Kolacja, Podwieczorek
Smak: Łagodny
Sposób przygotowania:
Kcal: 1132
Ilość porcji: 4
Kcal w 1 porcji: 283
Rodzaj dania: Wegetariańskie, Lunch, Na zimno
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 36.56 zł
SKŁADNIKI:
Pomidor 680 g (4 x średnia sztuka)
Jabłko 446 g (2 x duża sztuka)
Ogórek 360 g (2 x sztuka)
Ryż brązowy 200 g (2 x paczka)
Jogurt naturalny 2% tłuszczu 150 g (1 x mały kubek)
Koperek świeży 90 g (1 x pęczek)
Pietruszka, natka 48 g (8 x łyżeczka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

pieprz, sól, bazylia

SPOSÓB WYKONANIA:

Ryż opłukać pod bieżącą wodą, ugotować na sypko, odcedzić i ostudzić. Natkę pietruszki i koperek posiekać, dodać do ryżu, wymieszać i odstawić. Pomidory i jabłka umyć i pokroić w kostkę. Ogórki umyć i pokroić w wąskie paski. 

Do miski włożyć: ryż, pomidory, jabłka i ogórki. Zalać jogurtem, doprawić i wymieszać. Przed podaniem przełożyć do szklanej salaterki.



Skomentuj (0)


    Login:
    Hasło:
    Nie pamiętasz hasła?
    Zaloguj się FB