Przepisy

Data dodania: 2013-07-22         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Sałatka warstwowa

Sałatka warstwowa
Pora dnia: Śniadanie, Przekąska, Kolacja, Podwieczorek
Smak: Łagodny
Sposób przygotowania: Surowe składniki
Kcal: 1300
Ilość porcji: 4
Kcal w 1 porcji: 325
Rodzaj dania: Mięsne
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 29.16 zł
SKŁADNIKI:
Jajka kurze, całe 300 g (6 x dużej wielkości)
Kukurydza, konserwowa 200 g (1 x puszka)
Pietruszka, natka 200 g (1 x pęczek)
Szynka kanapkowa 120 g (8 x plaster)
Jogurt naturalny 2% tłuszczu 80 g (4 x łyżka)
Majonez babuni 60 g (4 x łyżka)
Seler naciowy 45 g (1 x łodyga)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

seler w zalewie octowej 1 słoik

SPOSÓB WYKONANIA:

Kukurydzę i seler osączyć na sitku, seler można dodatkowo przepłukać i pokroić na mniejsze części. Jajka ugotować na twardo. Seler naciowy, szynkę i jajka pokroić w dosyć drobną w kostkę. W szklance układać warstwami: seler naciowy, kukurydzę, szynkę, seler z zalewy, jajka. Na koniec nałożyć łyżkę majonezu z wymieszanym, jogurtem naturalnym. Ozdobić natkę pietruszki.

 



Skomentuj (0)


    Login:
    Hasło:
    Nie pamiętasz hasła?
    Zaloguj się FB