Przepisy

Data dodania: 2011-05-10         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Sałatka z arbuza i fety

Sałatka z arbuza i fety
Pora dnia: Śniadanie, Przekąska, Kolacja, Podwieczorek
Smak: Słodki, Słony, Łagodny
Sposób przygotowania: Surowe składniki
Kcal: 1044
Ilość porcji: 4
Kcal w 1 porcji: 261
Rodzaj dania: Wegetariańskie, Lunch, Na zimno
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 21.11 zł
SKŁADNIKI:
Arbuz 700 g (2 x porcja, plaster bez skóry)
Cytryna 260 g (2 x sztuka)
Ser typu feta light, 30% tłuszczu 200 g (1 x opakowanie)
Cebula czerwona 150 g (1 x średnia sztuka)
Oliwki zielone, bez pestek 35 g (14 x sztuka)
Oliwa z oliwek 20 g (2 x łyżka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

pieprz, natka pietruszki

SPOSÓB WYKONANIA:

Pokroićroimy cebulę w bardzo cienkie półksiężyce i moczyć ją kilkanaście minut w soku z cytryny. Arbuza i fetę pokroić w kostkę, wlać cebulkę wraz z sokiem, oraz dodać natkę pietruszki. Oliwki pokroić na pół i dodać do całości. Całość przyprawić szczyptą pieprzu oraz oliwą z oliwek. Delikatnie wymieszać i wkłożyć do lodówki.



Skomentuj (0)

  • Kamila K.Kamila K.2012-12-13 21:46
    ciekawe połączenie
  • Marzenna Marzenna 2012-12-04 08:14
    toć może
  • Marzenna Marzenna 2012-10-12 07:22
    jakoś mi nie pasuje
  • Ewa  Ewa 2012-09-20 14:33
    dziwne połączenie, ale jestem ciekawa jak smakuje

Login:
Hasło:
Nie pamiętasz hasła?
Zaloguj się FB