Przepisy

Data dodania: 2013-07-25         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Sałatka z brzoskwiniami i mięsem z indyka

Sałatka z brzoskwiniami i mięsem z indyka
Pora dnia: Obiad, Kolacja, Podwieczorek
Smak: Ziołowy
Sposób przygotowania: Smażenie
Kcal: 1136
Ilość porcji: 4
Kcal w 1 porcji: 284
Rodzaj dania: Mięsne
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 53.20 zł
SKŁADNIKI:
Indyk, pierś bez skóry 800 g (4 x sztuka)
Bazylia, świeża 400 g (2 x pęczek)
Brzoskwinia 340 g (4 x sztuka, bez pestki)
Pomidor koktajlowy 240 g (12 x sztuka)
Sałata 100 g (20 x liść)
Oliwa z oliwek 18 g (4 x łyżeczka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

pieprz, sól, przyprawa do indyka

SPOSÓB WYKONANIA:

Mięso umyć, pokorić na kawałki, doprawić przyprawami i smażyć z obu stron na złocisty kolor na patelni skropionej oliwą z oliwek. Sałatę, bazylię, pomidory i brzoskwinię umyć. Sałatę podzielić na kawałki, bazylię posiekać, pomidory przekorić na ćwiartki, brzoskwnię pokroić na kawałki. Wszystkie składniki przełożyć do miski, do sałatki dodać gotowe, ciepłe mięso z indyka.



Skomentuj (0)


    Login:
    Hasło:
    Nie pamiętasz hasła?
    Zaloguj się FB