Przepisy

Data dodania: 2013-07-23         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Sałatka z buraków z kaparami

Sałatka z buraków z kaparami
Pora dnia: Kolacja, Podwieczorek
Smak: Łagodny
Sposób przygotowania: Gotowanie
Kcal: 1012
Ilość porcji: 4
Kcal w 1 porcji: 253
Rodzaj dania: Wegetariańskie, Na zimno
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 11.95 zł
SKŁADNIKI:
Buraki 840 g (8 x sztuka)
Ser typu feta light, 30% tłuszczu 240 g (12 x łyżka)
Kapary, z puszki/słoika 80 g (8 x łyżka)
Oliwa z oliwek 18 g (4 x łyżeczka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

zioła prowansalskie, pieprz

SPOSÓB WYKONANIA:

Buraki ugotować do miękkości, przestudzić, obrać, a następnie pokroić w kostkę. Ser feta osączyć z zalewy i również pokroić w średniej wielkości kostkę. Razem z burakami i kaparami przełożyć do miski i ostrożnie wymieszać. Sałatkę skropić oliwą z oliwek i doprawić do smaku pieprzem oraz ziołami prowansalskimi. Nie należy sałatki solić, ponieważ ser feta i kapary są już wystarczająco słone.



Skomentuj (0)


    Login:
    Hasło:
    Nie pamiętasz hasła?
    Zaloguj się FB