Przepisy

Data dodania: 2011-11-21         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Sałatka ze szpinakiem

Sałatka ze szpinakiem
Pora dnia: Przekąska, Obiad, Kolacja, Podwieczorek
Smak: Ziołowy, Łagodny
Sposób przygotowania: Smażenie
Kcal: 590
Ilość porcji: 2
Kcal w 1 porcji: 295
Rodzaj dania: Mięsne, Lunch, Na zimno
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 17.80 zł
SKŁADNIKI:
Szpinak, świeży 203 g (6.75 x szklanka)
Cebula 110 g (1 x średniej wielkości)
Kurczak brojler, udko bez skóry 100 g
Seler naciowy 90 g (2 x łodyga)
Pomidor, suszony na słońcu w oleju 80 g (4 x plaster)
Oliwki zielone, bez pestek 25 g (10 x sztuka)
Oliwa z oliwek 20 g (2 x łyżka)
Przyprawy - koperek, suszony 4 g (1 x łyżeczka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

sól, pieprz

SPOSÓB WYKONANIA:

Świeży szpinak umyć, listki ręką porwać i wrzucić do miski. Kurczaka usmażyć i pokroić w kostkę, resztę warzyw i jajko ugotowane na twardo także pokroić i wrzucić do miski. Wymieszać składniki. Zrobić sos z oleju, soli, pieprzu, dodać trochę suszonego koperku.



Skomentuj (0)


    Login:
    Hasło:
    Nie pamiętasz hasła?
    Zaloguj się FB