Przepisy

Data dodania: 2013-06-08         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Sałatka ze szpinaku

Sałatka ze szpinaku
Pora dnia: Śniadanie, Przekąska, Kolacja, Podwieczorek
Smak: Kwaśny
Sposób przygotowania: Surowe składniki
Kcal: 616
Ilość porcji: 4
Kcal w 1 porcji: 154
Rodzaj dania: Lunch, Na zimno
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 14.70 zł
SKŁADNIKI:
Szpinak, świeży 500 g (1 x paczka)
Pieczarka uprawna 250 g (0.5 x opakowanie)
Jajka kurze, całe 100 g (2 x dużej wielkości)
Oliwa z oliwek 40 g (4 x łyżka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

sok z cytryny, pieprz, sól, szczypta cukru

SPOSÓB WYKONANIA:

Szpinak umyć, pod bieżącą wodą, wyłożyć na sito i przelać wrzątkiem. Jajka umyć, ugotować, oziębić, obrać i podzielić na cząstki. Pieczarki umyć, obrać i drobno poszatkować, następnie podsmażyć na łyżeczce oliwie z oliwek. W salaterce ułożyć listki szpinaku, posypać pieczarkami, ułożyć cząstki jajek. Posolić, posypać pieprzem. Pozostałą oliwę wymieszać z sokiem z cytrny, cukrem, doprawić przyprawami i zalać sałatkę. Odstawić w chłodne miejsce na 1 godzinę.

UWAGI:

Sałatkę najlepiej odstawić w chłodne miejsce na 1 godzinę.



Skomentuj (0)


    Login:
    Hasło:
    Nie pamiętasz hasła?
    Zaloguj się FB