Przepisy

Data dodania: 2015-01-23         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Sałatka z farfalle, suszonych pomidorów i szpinaku

Sałatka z farfalle, suszonych pomidorów i szpinaku
Pora dnia: Przekąska, Obiad, Kolacja, Podwieczorek
Smak: Ziołowy
Sposób przygotowania: Gotowanie + smażenie
Kcal: 1038
Ilość porcji: 3
Kcal w 1 porcji: 346
Rodzaj dania: Wegańskie, Wegetariańskie, Lunch, Na zimno
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 13.00 zł
SKŁADNIKI:
Makaron kokardki farfalle 120 g
Szpinak, świeży 100 g (10 x liść)
Pomidor, suszony na słońcu 75 g
Cebula 70 g (1 x małej wielkości)
Orzeszki pinii 30 g
Olej rzepakowy, uniwersalny 20 g (2 x łyżka)
Czosnek 5 g (1 x ząbek)
Przyprawy - oregano, suszone 5 g
Sól biała 1 g
Przyprawy - pieprz czarny, suszony 1 g

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
SPOSÓB WYKONANIA:

Makaron ugotować al-dente, przepłukać zimną wodą i ostudzić. Szpinak po oddzielaniu ogonków pociąć w paski. Suszone pomidory pociąć w paski i zalać na 10 minut ciepłą wodą (50 st. C). Orzeszki piniowe z 1/2 łyżki oleju zrumienić na patelni (1 minuta). Wszystkie składniki wymieszać w misce. W kubku wymieszać 2 łyżki oleju, sól, pieprz, rozgnieciony czosnek i oregano, następnie dodać do reszty składników.



Skomentuj (0)


    Login:
    Hasło:
    Nie pamiętasz hasła?
    Zaloguj się FB