Przepisy

Data dodania: 2015-01-25         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Sałatka z komosa i ciecierzycą

Sałatka z komosa i ciecierzycą
Pora dnia: Śniadanie, Przekąska, Kolacja, Podwieczorek
Smak: Ziołowy
Sposób przygotowania: Gotowanie
Kcal: 1304
Ilość porcji: 4
Kcal w 1 porcji: 326
Rodzaj dania: Wegańskie, Wegetariańskie, Lunch, Na zimno
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 12.88 zł
SKŁADNIKI:
Pomidor koktajlowy 300 g (15 x sztuka)
Cieciorka konserwowa 240 g
Quinoa 180 g (1 x szklanka)
Cebula czerwona 75 g (0.5 x średnia sztuka)
Ocet winny, destylowany 60 g (4 x łyżka)
Przyprawy - pietruszka natka, suszona 25 g
Oliwa z oliwek olio extra vergine di oliva 20 g (2 x łyżka)
Sól biała 2 g (0.25 x łyżeczka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

pieprz

SPOSÓB WYKONANIA:

Komosę (1 szklanka) gotuj w objętości 1 : 2 z wodą do czasu aż woda się wchłonie. Dodaj ciecierzycę, poszatkować cebulę, pietruszkę i pokrojone w ćwiartki pomidory. Dodaj przyprawy, oliwę, ocet.



Skomentuj (0)


    Login:
    Hasło:
    Nie pamiętasz hasła?
    Zaloguj się FB