Przepisy

Data dodania: 2013-04-16         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Sałatka z łososiem

Sałatka z łososiem
Pora dnia: Kolacja
Smak: Słony
Sposób przygotowania: Surowe składniki
Kcal: 472
Ilość porcji: 2
Kcal w 1 porcji: 236
Rodzaj dania: Dla diabetyków, Rybne, Na zimno
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 18.71 zł
SKŁADNIKI:
Sałata lodowa 400 g (1 x sztuka)
Łosoś norweski wędzony na zimno 150 g
Papryka czerwona 140 g (1 x średnia sztuka)
Ogórek 90 g (0.5 x sztuka)
Cebula 70 g (1 x małej wielkości)
Szczypiorek 20 g (4 x łyżeczka)
Oliwa z oliwek 10 g (1 x łyżka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

sól ziołowa, pieprz 

SPOSÓB WYKONANIA:

Łososia norweskiego pokroić w kostkę. Zieloną sałatę opłukać, osuszyć i porwać na kawałki. Czerwoną paprykę oczyścić, opłukać i pokroić w kostkę. Zielonego ogórka opłukać, osuszyć i pokroić w kostkę (w skórce). Zieloną cebulkę opłukać, osuszyć i pokroić w kostkę, a szczypiorek drobno pokroić. Do miski przełożyć łososia, zieloną sałatę, czerwoną paprykę, zielonego ogórka i zieloną cebulkę ze szczypiorkiem. Dodać oliwę z oliwek i szczyptę majeranku. Wszystko razem wymieszać. Przyprawić do smaku solą ziołową i pieprzem kolorowym. Włożyć do lodówki na około 20 minut. Przed podaniem na stół sałatkę ponownie wymieszać



Skomentuj (0)

  • Monika Monika 2013-05-09 13:21
    Łosoś nie jest wegetariański...

Login:
Hasło:
Nie pamiętasz hasła?
Zaloguj się FB