Przepisy

Data dodania: 2016-05-01         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Sałatka z ogórków

Sałatka z ogórków
Pora dnia: Śniadanie, Przekąska, Kolacja, Podwieczorek
Smak: Łagodny
Sposób przygotowania: Surowe składniki
Kcal: 952
Ilość porcji: 4
Kcal w 1 porcji: 238
Rodzaj dania: Wegetariańskie, Lunch
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 10.84 zł
SKŁADNIKI:
Ogórek 360 g (2 x sztuka)
Cebula szalotka 105 g (1 x sztuka)
Ser edamski 105 g (7 x pół plastra, z dużego bloku)
Jajka kurze, całe 100 g (2 x dużej wielkości)
Majonez domowy z olejem rzepakowym 50 g (2 x łyżka)
Koperek świeży 16 g (4 x łyżeczka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

sól, pieprz

SPOSÓB WYKONANIA:

Obrane ogórki pokroić w słupki. Tak samo pokroić ser obrany z osłonki. Ugotowane na twardo jaja posiekać. Cebulę razem ze szczypiorkiem pokroić w cienkie krążki. Wszystkie produkty przed samym podaniem wymieszać z majonezem, osolić, posypać koperkiem. Podawać z dodatkiem pieczywa jako danie na kolację.



Skomentuj (0)


    Login:
    Hasło:
    Nie pamiętasz hasła?
    Zaloguj się FB