Przepisy

Data dodania: 2012-06-01         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Sałatka z ryżu brązowego i ciecierzycy

Sałatka z ryżu brązowego i ciecierzycy
Pora dnia: Przekąska, Obiad, Kolacja, Podwieczorek
Smak: Ziołowy
Sposób przygotowania: Duszenie
Kcal: 1336
Ilość porcji: 4
Kcal w 1 porcji: 334
Rodzaj dania: Wegetariańskie, Lunch, Na zimno
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 12.32 zł
SKŁADNIKI:
Pieczarka uprawna 320 g (16 x sztuka)
Groch włoski/ ciecierzyca 200 g
Ogórek 180 g (1 x sztuka)
Jogurt naturalny 0% 160 g (8 x łyżka)
Ryż brązowy 100 g (1 x paczka)
Cebula 70 g (1 x małej wielkości)
Musztarda 40 g (2 x łyżka)
Oliwa z oliwek 18 g (4 x łyżeczka)
Koperek świeży 16 g (4 x łyżeczka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

sól, pieprz, bazylia

SPOSÓB WYKONANIA:

Ugotować ryż i ciecierzycę. Obrać cebulę, pokroić w kostkę. Pieczarki i cebulę podsmażyć na oliwie z oliwek. Ogórka pokroić w kostkę. Jogurt wymieszać z musztardą  i koperkiem, doprawić przyprawami. Dipem polać sałatkę.



Skomentuj (0)

  • Marzenna Marzenna 2012-12-13 09:15
    bardzo dobre
  • Dorota SzymańskaDorota Szymańska2012-10-13 16:42
    Pycha :)
  • asia świerasia świer2012-08-25 15:50
    mniam mniam
  • Iza Iza 2012-08-25 15:44
    wygląda fajnie

Login:
Hasło:
Nie pamiętasz hasła?
Zaloguj się FB