Przepisy

Data dodania: 2011-05-18         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Sałatka z rzodkiewki, ogórka i rzeżuchy

Sałatka z rzodkiewki, ogórka i rzeżuchy
Pora dnia: Przekąska, Kolacja, Podwieczorek
Smak: Ziołowy, Łagodny
Sposób przygotowania: Surowe składniki
Kcal: 172
Ilość porcji: 2
Kcal w 1 porcji: 86
Rodzaj dania: Wegetariańskie, Dla diabetyków, Lunch, Na zimno
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 6.25 zł
SKŁADNIKI:
Rzodkiewka 240 g (16 x sztuka)
Ogórek 180 g (1 x sztuka)
Jogurt naturalny 0% 40 g (2 x łyżka)
Rzeżucha ogrodowa 13 g (0.25 x szklanka)
Sok z cytryny 11 g (1.75 x łyżka)
Oliwa z oliwek 10 g (1 x łyżka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

sól, pieprz

SPOSÓB WYKONANIA:

Ogórek i rzodkiewki pokroić w kostkę, dodać rzeżuchę. Posypać solą i pieprzem. Polać oliwą, sokiem z cytryną i jogurtem i dokładnie wymieszać.



Skomentuj (0)


    Login:
    Hasło:
    Nie pamiętasz hasła?
    Zaloguj się FB