Przepisy

Data dodania: 2011-05-09         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Sałatka z selera i kurczaka

Sałatka z selera i kurczaka
Pora dnia: Obiad, Kolacja
Smak: Słony, Ziołowy, Pikantny
Sposób przygotowania: Smażenie
Kcal: 464
Ilość porcji: 2
Kcal w 1 porcji: 232
Rodzaj dania: Mięsne, Lunch, Na zimno
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 9.12 zł
SKŁADNIKI:
Sałata lodowa 200 g (0.5 x sztuka)
Jabłko 100 g (1 x sztuka, ze skórą)
Kurczak brojler, pierś bez skóry 100 g (0.5 x sztuka)
Seler naciowy 90 g (2 x łodyga)
Jogurt naturalny 0% 80 g (4 x łyżka)
Orzechy włoskie, suszone 30 g (1 x garść, bez łupinek)
Sok z cytryny 12 g (2 x łyżka)
Oliwa z oliwek 5 g (1 x łyżeczka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

sól, pieprz

SPOSÓB WYKONANIA:

Sałatę opłukać i osuszyć. Jabłko obrać, pokroić w kostkę i skropić sokiem z cytryny. Oczyścić seler i pokroić w krążki. Wymieszać produkty. Pierś z kurczaka umyć, posolić i popieprzyć, pokroić w kostkę i podsmażyć na tłuszczu. Podsmażoną pierś ostudzić i wyłożyć na sałatkę. Posypać posiekanymi orzechami. Jogurt wymieszać z przyprawami i polać nim całość.



Skomentuj (0)

  • Marzenna Marzenna 2012-11-19 11:19
    tez może być dobra

Login:
Hasło:
Nie pamiętasz hasła?
Zaloguj się FB