Przepisy

Data dodania: 2013-01-31         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Sałatka z szynką parmeńską, pomidorkami, cebulą, rukolą i sosem winegret

Sałatka z szynką parmeńską, pomidorkami, cebulą, rukolą i sosem winegret
Pora dnia: Śniadanie, Przekąska, Kolacja, Podwieczorek
Smak: Ziołowy
Sposób przygotowania: Surowe składniki
Kcal: 848
Ilość porcji: 4
Kcal w 1 porcji: 212
Rodzaj dania: Mięsne, Lunch, Na zimno
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 35.06 zł
SKŁADNIKI:
Cebula czerwona 300 g (2 x średnia sztuka)
Szynka parmeńska 165 g (11 x plaster)
Rukola 160 g (8 x garść)
Cebula szalotka 53 g (0.5 x sztuka)
Oliwa z oliwek 40 g (4 x łyżka)
Musztarda 40 g (2 x łyżka)
Ocet winny, balsamiczny 32 g (2 x łyżka)
Pomidor koktajlowy 20 g

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

pieprz, sól

SPOSÓB WYKONANIA:

Sos: szalotkę bardzo drobno posiekać, przełożyć do miseczki, dodać oliwę z oliwek, ocet winny oraz musztardę. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku pieprzem oraz solą.

Warzywa umyć. Pomidorki koktajlowe przekroić na pół, cebulę pokroić w krążki. Do miseczki wsypać rukolę, dodać cebulę, pomidorki oraz plastry szynki (można je podzielić na mniejsze kawałki). Całość polać sosem.





Skomentuj (0)

  • Marzenna Marzenna 2013-02-06 09:30
    wszystkie sałatki są dobre
  • Kamila K.Kamila K.2013-02-04 20:45
    uwielbiam taką sałatkę

Login:
Hasło:
Nie pamiętasz hasła?
Zaloguj się FB