Przepisy

Data dodania: 2011-05-10         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Sałatka z wędzonej makreli

Sałatka z wędzonej makreli
Pora dnia: Śniadanie, Kolacja
Smak: Słony, Ziołowy, Pikantny
Sposób przygotowania: Surowe składniki
Kcal: 840
Ilość porcji: 4
Kcal w 1 porcji: 210
Rodzaj dania: Rybne, Lunch, Na zimno
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 12.45 zł
SKŁADNIKI:
Ogórek kiszony 240 g (4 x sztuka)
Jajka kurze, całe 224 g (4 x bardzo dużej wielkości)
Makrela, wędzona 180 g (1 x sztuka)
Cebula 110 g (1 x średniej wielkości)
Jogurt naturalny 0% 20 g (1 x łyżka)
Koncentrat pomidorowy 30% 15 g (1 x łyżeczka)
Majonez, niskokaloryczny bez cholesterolu 15 g (1 x łyżka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

pieprz

SPOSÓB WYKONANIA:

Jajka ugotować na twardo. Makrele obrać z ości. Do obranej makreli dodać zimne jakja pokrojone w kostke, cebulke, ogórka także pokronoje w kostke. Wymieszać wszystko z dodatkiem majonezu i koncentratu pomidorowego. Doprawić do smaku pieprzem. Odstawić do lodówki na pół godzinki.



Skomentuj (0)

  • Marzenna Marzenna 2013-02-12 08:47
    makrela jest super
  • Marzenna Marzenna 2012-11-28 11:49
    zawsze dobra rybka

Login:
Hasło:
Nie pamiętasz hasła?
Zaloguj się FB