Przepisy

Data dodania: 2011-04-20         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Sernik jogurtowy

Sernik jogurtowy
Pora dnia: Przekąska, Podwieczorek
Smak: Słodki
Sposób przygotowania: Surowe składniki
Kcal: 1218
Ilość porcji: 6
Kcal w 1 porcji: 203
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 10.46 zł
SKŁADNIKI:
Brzoskwinia 300 g (3 x sztuka)
Biszkopty 225 g (1.5 x paczka)
Galaretka o smaku pomarańczowym 225 g (3 x sztuka)
Jogurt naturalny 0% 60 g (3 x łyżka)
Wiórki kokosowe 18 g (3 x łyżka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

owoce do dekoracji

SPOSÓB WYKONANIA:

Jedną galaretke przygotować wg przepisu, dwie pozostałe w 0.6 litra wody (nie w litrze). Podwójną tężejącą galaretkę wymieszać z jogurtem. Biszkopty wyłożyć na tartownicę i przełożyć masą. Wstawić na co najmniej półtorej godziny. Na warstwie jogurtu ułożyć pokrojone brzoskwinie i wlać wystudzoną i tężejącą galaretkę pomarańczową. Wyjąć z tortownicy, udekorować wiórkami kokosowymi i owocami. 



Skomentuj (0)

  • Oliwkowa Oliwkowa 2016-05-01 12:14
    Super przepis :)
  • Ewa  Ewa 2012-08-29 15:37
    uwielbiam serniki

Login:
Hasło:
Nie pamiętasz hasła?
Zaloguj się FB