Przepisy

Data dodania: 2011-12-06         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Śledzie w białym winie

Śledzie w białym winie
Pora dnia: Kolacja
Smak: Słodki, Łagodny
Sposób przygotowania: Surowe składniki
Kcal: 1722
Ilość porcji: 6
Kcal w 1 porcji: 287
Rodzaj dania: Rybne
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 29.63 zł
SKŁADNIKI:
Śledź, świeży 600 g (6 x płat)
Wino białe, wytrawne 150 g (1 x kieliszek)
Cebula 110 g (1 x średniej wielkości)
Por 100 g (2 x kawałek)
Oliwa z oliwek 60 g (6 x łyżka)
Sok z cytryny 36 g (6 x łyżka)
Cukier 15 g (1 x łyżka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

imbir mielony, kardamon, pieprz czarny, goździki, ziele angielskie, pieprz czerwony- cayenne

SPOSÓB WYKONANIA:

Filety pociąćj na dzwonka. Zagotować wino z przyprawami, przykryć i ostudzić. Cebulę i białą część pora posiekać w piórka. Wino przecedzić, wymieszać z oliwą, sokiem z cytryny i cukrem. W słoju ukłożyć na przemian śledzie i cebulę z porem. Zalać winem. Wstawić do lodówki na 2–3 dni. Podać posypane pieprzem.



Skomentuj (0)


    Login:
    Hasło:
    Nie pamiętasz hasła?
    Zaloguj się FB