Przepisy

Data dodania: 2013-06-07         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Smaczna ryba po grecku

Smaczna ryba po grecku
Pora dnia: Obiad, Kolacja
Smak: Ziołowy
Sposób przygotowania: Smażenie
Kcal: 1032
Ilość porcji: 4
Kcal w 1 porcji: 258
Rodzaj dania: Rybne
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 53.22 zł
SKŁADNIKI:
Mintaj, świeży 600 g
Marchew 500 g (0.5 x opakowanie)
Pietruszka, korzeń 320 g (4 x średnia sztuka)
Pietruszka, natka 200 g (1 x pęczek)
Cebula 150 g (1 x dużej wielkości)
Koncentrat pomidorowy 30% 75 g (3 x łyżka)
Mąka pszenna biała 15 g (5 x łyżeczka)
Oliwa z oliwek 10 g (1 x łyżka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

liść laurowy, ziele angielskie, majeranek sól, pieprz

SPOSÓB WYKONANIA:

Pietruszkę umyć i posiekać. Rozmrożone i opłukane filety porcjować, natrzeć majerankiem i solą, oprószyć mąką, obsmażyć na jasnozłoty kolor. Cebulę obrać, posiekać i podsmażyć na patelni. Oczyszczone warzywa opłukać, pokroić w makaron, przełożyć do rondla, dodać cebulę, poddusić pod przykryciem z liściem laurowym, angielskim zielem i solą, następnie dodać koncentrat pomidorowy. Na jarzyny wyłożyć obsmażoną rybę i dusić pod przykryciem, na płytce metalowej około 15 minut. Przed podaniem posypać posiekaną zieloną pietruszką.



Skomentuj (0)

  • Oliwkowa Oliwkowa 2013-06-17 21:21
    Nie tylko na świątecznym stole taka ryba po grecku będzie wszystkim smakowała. :) naprawdę nic prostszego ryba po grecku nada się doskonale

Login:
Hasło:
Nie pamiętasz hasła?
Zaloguj się FB