Przepisy

Data dodania: 2011-11-28         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Sola z pieczarkami i sosem koperkowym

Sola z pieczarkami i sosem koperkowym
Pora dnia: Obiad, Kolacja
Smak: Ziołowy, Łagodny
Sposób przygotowania: Smażenie
Kcal: 682
Ilość porcji: 2
Kcal w 1 porcji: 341
Rodzaj dania: Dla diabetyków, Mięsne, Lunch
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 16.14 zł
SKŁADNIKI:
Sola, świeża 400 g
Pieczarka uprawna 350 g (0.7 x opakowanie)
Bulion warzywny 250 g (1 x szklanka)
Mleko spożywcze 0,5% tłuszczu 60 g (4 x łyżka)
Koperek świeży 24 g (6 x łyżeczka)
Oliwa z oliwek 20 g (2 x łyżka)
Mąka pszenna biała 20 g (2 x łyżka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
SPOSÓB WYKONANIA:

Rybę doprawić do smaku, usmażyć na oliwie.
Pieczarki obrać,pokroić,przyprawić i przesmażyć.
Sos koperkowy:
Zagotować niewielką ilość wody w rondlu dodać kostkę rosołową i koperek. Zagęścić mąką z mlekiem.



Skomentuj (0)


    Login:
    Hasło:
    Nie pamiętasz hasła?
    Zaloguj się FB