Przepisy

Data dodania: 2013-07-12         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Sos pieczarkowy

Sos pieczarkowy
Pora dnia: Obiad, Kolacja
Smak: Łagodny
Sposób przygotowania: Gotowanie
Kcal: 460
Ilość porcji: 4
Kcal w 1 porcji: 115
Rodzaj dania: Wegetariańskie
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 9.78 zł
SKŁADNIKI:
Pieczarka uprawna 200 g
Cytryna 130 g (1 x sztuka)
Śmietana 18% tłuszczu 60 g (5 x łyżka)
Mąka pszenna biała 40 g (4 x łyżka)
Cebula 35 g (0.5 x małej wielkości)
Masło roślinne 30 g (3 x łyżka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

sól 1 szczypta, pieprz 1 szczypta

SPOSÓB WYKONANIA:

Pieczarki oczyścić, przyciąć trzony, opłukać, pokrajać w drobne, cienkie paski. Cebulę obrać, opłukać, pokroić w drobne, cienkie paski i dodać do grzybów. Wszystko zalać 1/4 litra wody i dusić pod przykryciem do miękkości. Następnie podprawić mąką, przyprawić solą, pieprzem i zagotować. Tak przygotowany sos połączyć ze śmietaną.

 

Można dodać 3-4 dag masła.



Skomentuj (0)


    Login:
    Hasło:
    Nie pamiętasz hasła?
    Zaloguj się FB