Przepisy

Data dodania: 2016-05-08         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Sos winegret z cebulą

Sos winegret z cebulą
Pora dnia: Śniadanie, Przekąska, Obiad, Kolacja, Podwieczorek
Smak: Kwaśny
Sposób przygotowania: Duszenie
Kcal: 658
Ilość porcji: 2
Kcal w 1 porcji: 329
Rodzaj dania: Wegetariańskie, Lunch, Na zimno
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 11.32 zł
SKŁADNIKI:
Cebula 300 g (2 x dużej wielkości)
Olej słonecznikowy 60 g (6 x łyżka)
Ocet winny, balsamiczny 32 g (2 x łyżka)
Sos sojowy 15 g (1 x łyżka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

sól, pieprz

SPOSÓB WYKONANIA:

Cebulę obrać i posiekać. Ocet winny rozetrzeć ze szczyptą soli. Stale mieszając, wlać cienkim strumykiem olej. Dodać cebulę, wlać sos sojowy. Doprawić solą i pieprzem.



Skomentuj (0)


    Login:
    Hasło:
    Nie pamiętasz hasła?
    Zaloguj się FB