Przepisy

Data dodania: 2011-11-28         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Sos z papryki, sera i szynki do makaronu

Sos z papryki, sera i szynki do makaronu
Pora dnia:
Smak: Łagodny
Sposób przygotowania: Smażenie
Kcal: 1170
Ilość porcji: 2
Kcal w 1 porcji: 585
Rodzaj dania: Mięsne, Lunch
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 28.07 zł
SKŁADNIKI:
Papryka czerwona 280 g (2 x średnia sztuka)
Szynka wędzona, gotowana 200 g (10 x plaster)
Mleko spożywcze 0,5% tłuszczu 150 g (10 x łyżka)
Cebula 150 g (1 x dużej wielkości)
Ser parmezan, twardy 80 g (4 x łyżka, starty)
Oliwa z oliwek 10 g (1 x łyżka)
Masło 10 g (1 x łyżka)
Czosnek 10 g (2 x ząbek)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

sól, pieprz

SPOSÓB WYKONANIA:

Z papryki wyciągnąć gniazdo nasienne i pokroić w paski. Cebulę i czosnek obrać, pokroić w kostkę. Szynkę pokroić w kostkę.

Na patelni rozgrzać oliwę i masło, dodać czosnek i cebulę smażyć mieszając aż staną się szkliste, dodać paprykę i szynkę, smażyć jeszcze 5 minut. Dodać mleko, doprowadzić do wrzenia i porcjami dodawać mieszając parmezan aż sos uzyska jednolitą konsystencję.



Skomentuj (0)

  • Marzenna Marzenna 2013-01-25 07:57
    pyszne
  • Marzenna Marzenna 2012-10-03 08:04
    pychota

Login:
Hasło:
Nie pamiętasz hasła?
Zaloguj się FB