Przepisy

Data dodania: 2015-01-25         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Spaghetti z cukinii

Spaghetti z cukinii
Pora dnia: Obiad, Kolacja, Podwieczorek
Smak: Ziołowy
Sposób przygotowania: Surowe składniki
Kcal: 1392
Ilość porcji: 3
Kcal w 1 porcji: 464
Rodzaj dania: Wegańskie, Wegetariańskie, Lunch, Na zimno
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 19.24 zł
SKŁADNIKI:
Cukinia 1200 g (4 x sztuka)
Pomidor koktajlowy 200 g
Migdały 80 g
Pomidory suszone 75 g
Oliwa z oliwek olio extra vergine di oliva 50 g (5 x łyżka)
Pestki dyni 40 g
Agawa 10 g
Sól biała 2 g
Przyprawy - pieprz czarny, suszony 1 g

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

pieprz

SPOSÓB WYKONANIA:

Cukinie pokroić obieraczką do julienne do momentu pojawienia się pestek. Paski cukinii włożyć do miski z osoloną wodą i schłodzić w lodówce.

W oddzielnej misce zblendować uprażone pestki dyni oraz pomidory suszone (wcześniej zalać je ciepłą wodą 50-60 st. na 5 minut żeby zmiękły), dodać oliwę, syrop z agawy, sól, pieprz. Uzyskana pesto z suszonych pomidorów dodać do cukinii po jej wypłukaniu i odciśnięciu wody. Dokładnie wymieszać pesto z cukinią aż ta ostatnia zmieni kolor. Podawać posypane "migdałowym parmezanem" oraz z dodatkiem pomidorków koktajlowych

UWAGI:

"parmezan migdałowy" - zmielić około 80 g mogdałów w olektrycznym młynku do kawy, dodac 1/4 łyżeczki kurkumy, 1/4 łyżeczki chili, szczyptę soli



Skomentuj (0)


    Login:
    Hasło:
    Nie pamiętasz hasła?
    Zaloguj się FB