Przepisy

Data dodania: 2013-01-25         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Spaghetti z pesto

Spaghetti z pesto
Pora dnia: Obiad, Kolacja
Smak: Słony, Ziołowy
Sposób przygotowania: Gotowanie
Kcal: 1804
Ilość porcji: 4
Kcal w 1 porcji: 451
Rodzaj dania: Wegetariańskie, Lunch, Na zimno
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 13.98 zł
SKŁADNIKI:
Makaron spaghetti 200 g (0.5 x paczka)
Pesto alla genovese 120 g (12 x łyżka)
Orzechy włoskie, suszone 60 g (2 x garść, bez łupinek)
Bazylia, świeża 10 g (4 x liści/-e)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

pieprz, sól

SPOSÓB WYKONANIA:

Orzechy najlepiej rozgnieść, poprzez włożenie do ściereczki i rozdrobnieniem ich np. wałkiem. Na gotującą się wodę wrzucić makaron i gotować al dente około 20 minut. Po ugotowaniu odcedzić, polać pesto, doprawić, posypać orzechami i udekorować bazylią.

UWAGI:

Gotowe danie można posypać startym żółtym serem.



Skomentuj (0)


    Login:
    Hasło:
    Nie pamiętasz hasła?
    Zaloguj się FB