Przepisy

Data dodania: 2014-01-04         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Szpinak z cukinią, papryką i makaronem

Szpinak z cukinią, papryką i makaronem
Pora dnia: Obiad, Kolacja
Smak: Łagodny
Sposób przygotowania: Gotowanie + smażenie
Kcal: 1016
Ilość porcji: 4
Kcal w 1 porcji: 254
Rodzaj dania: Wegańskie, Wegetariańskie
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 23.05 zł
SKŁADNIKI:
Szpinak, mrożony 450 g (1 x paczka)
Cukinia 300 g (1 x sztuka)
Papryka czerwona 280 g (2 x średnia sztuka)
Cebula 220 g (2 x średniej wielkości)
Makaron 180 g (2 x szklanka)
Olej rzepakowy, uniwersalny 10 g (1 x łyżka)
Czosnek 10 g (2 x ząbek)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra

SPOSÓB WYKONANIA:

Makaron gotować w lekko posolonej wodzie około 20 minut al dente. Pokroić cukinię, paprykę i cebulę w  kostkę. Na patelnię z rozgrzaną oliwą wrzucić najpierw cebulę i paprykę, smażyć chwilę, po czym dodać pokrojoną cukinię. Smażyć do miękkości, doprawić przyprawami.

Oddzielnie ugotować szpinak. Gdy się rozpuści, doprawić dwoma ząbkami czosnku i solą, wrzucić do gotowej cukinii, chwilę razem smażyć.

Sosem, który otrzymaliśmy polać makaron.



Skomentuj (0)

  • Szymon ====================Szymon ====================2014-02-05 08:06
    wyglada apetycznie
  • ilona marchelilona marchel2014-01-13 12:25
    moim zdaniem takie połączenie sakowe jest bardzo dobre dobre ważywa plus do tego makaron może być to bardzo dobre połączenie smakowe i smakowo też pewnie dobre

Login:
Hasło:
Nie pamiętasz hasła?
Zaloguj się FB