Przepisy

Data dodania: 2012-04-10         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Tofu marynowane w oliwie z bazylią

Tofu marynowane w oliwie z bazylią
Pora dnia: Śniadanie, Przekąska, Kolacja
Smak: Łagodny
Sposób przygotowania: Surowe składniki
Kcal: 1288
Ilość porcji: 4
Kcal w 1 porcji: 322
Rodzaj dania: Wegańskie, Wegetariańskie, Lunch, Na zimno
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 11.44 zł
SKŁADNIKI:
Oliwa z oliwek 100 g
Bazylia, świeża 100 g (0.5 x pęczek)
Soja ziarna, surowa 100 g

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

sól, pieprz

SPOSÓB WYKONANIA:

Serek tofu kroimy w dużą kostkę. Przekkadamy do zamykanego na zatrzask z gumką słoiczka. Zalewamy oliwą. Bazylie siekamy. Zioła, sól i pieprz dodajemy do zalewy i dokładnie mieszamy, tak aby kostki tofu dokładnie pokryły się zalewą. Marynujemy przez 1-3dni.

 

UWAGI:

Kostka tofu przeliczona została na czyste ziarno soji.



Skomentuj (0)

  • Kamila K.Kamila K.2013-01-02 18:46
    muszę spróbować tofu
  • Dorota SzymańskaDorota Szymańska2012-10-18 10:41
    uwielbiam tofu

Login:
Hasło:
Nie pamiętasz hasła?
Zaloguj się FB