Przepisy

Data dodania: 2012-06-01         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Tortilla z warzywami

Tortilla z warzywami
Pora dnia: Śniadanie, Przekąska, Obiad, Kolacja, Podwieczorek
Smak: Ziołowy, Łagodny
Sposób przygotowania: Podgrzewanie
Kcal: 1416
Ilość porcji: 4
Kcal w 1 porcji: 354
Rodzaj dania: Wegańskie, Wegetariańskie, Lunch, Na zimno
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 14.99 zł
SKŁADNIKI:
Naleśniki 400 g (4 x sztuka)
Kukurydza, konserwowa 200 g (1 x puszka)
Fasola czerwona, konserwowa 200 g (1 x puszka)
Ogórek 180 g (1 x sztuka)
Cebula czerwona 150 g (1 x średnia sztuka)
Papryka czerwona 140 g (1 x średnia sztuka)
Papryka chili zielona 20 g (1 x sztuka)
Oliwa z oliwek 18 g (4 x łyżeczka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

kolędra, natka pietruszki, sól, pieprz

SPOSÓB WYKONANIA:

Tortille posmarować z obu stron oliwą z oliwek, podgrzewać na patelni z obu stron. Cebule, paprykę i ogórka obrać, pokroić w kostkę. Wymieszać z  fasolą i kukurydzą. Farsz równomiernie rozprowadzić po tortilli, następnie zwinąć.

UWAGI:

Zwinięte tortille można podgrzewać w opiekaczu.
Można podawać z sałatką z warzyw liściastych.
Tortille można podawać z dodatkiem sosu pomidorowego lub czosnkowego.



Skomentuj (0)

  • Kamila K.Kamila K.2012-12-29 21:12
    mniam
  • Dorota SzymańskaDorota Szymańska2012-10-13 16:42
    Pycha :)
  • Marzenna Marzenna 2012-09-27 12:56
    pyszne
  • asia świerasia świer2012-08-25 15:46
    mniam mniam
  • Iza Iza 2012-08-25 15:41
    świetny przepis, uwielbiam domowe tortille :-)
  • asia świerasia świer2012-08-19 15:44
    fajny przepis ja robie z miesem

Login:
Hasło:
Nie pamiętasz hasła?
Zaloguj się FB