Przepisy

Data dodania: 2011-05-12         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Udka w imbirze

Udka w imbirze
Pora dnia: Obiad
Smak: Słodki, Ziołowy, Pikantny
Sposób przygotowania: Pieczenie
Kcal: 1280
Ilość porcji: 4
Kcal w 1 porcji: 320
Rodzaj dania: Mięsne, Lunch
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 8.56 zł
SKŁADNIKI:
Kurczak brojler, udko bez skóry 640 g (4 x sztuka)
Sos sojowy 60 g (4 x łyżka)
Sezam 40 g (4 x łyżka)
Oliwa z oliwek 20 g (2 x łyżka)
Czosnek 10 g (2 x ząbek)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:
4 laski kandyzowanego imbiru w syropie lub 2 łyżki świeżego startego imbiru, 4 łyżki syropu imbirowego
SPOSÓB WYKONANIA:
W naczyniu żaroodpornym ułożyć udka. Imbir ucierać z czosnkiem, syropem, sosem sojowym i oliwą, dodać ziarna sezamu, polać udka i piec pod przykryciem, aż udka zmiękną i ładnie się przyrumienią.


Skomentuj (0)

  • Marzenna Marzenna 2012-10-20 19:38
    mogą być pyszne

Login:
Hasło:
Nie pamiętasz hasła?
Zaloguj się FB