Przepisy

Data dodania: 2012-09-11         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Warstwowa sałatka z ryżem, kurczakiem i warzywami

Warstwowa sałatka z ryżem, kurczakiem i warzywami
Pora dnia: Obiad, Kolacja, Podwieczorek
Smak: Ziołowy
Sposób przygotowania: Gotowanie + smażenie
Kcal: 1560
Ilość porcji: 4
Kcal w 1 porcji: 390
Rodzaj dania: Mięsne, Lunch, Na zimno
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 48.68 zł
SKŁADNIKI:
Kurczak brojler, pierś bez skóry 800 g (4 x sztuka)
Por 300 g (1 x sztuka duża)
Papryka czerwona 230 g (1 x dużej wielkości)
Kukurydza, konserwowa 200 g (1 x puszka)
Ryż biały 100 g (1 x paczka)
Jogurt naturalny 0% 80 g (4 x łyżka)
Czosnek 5 g (1 x ząbek)
Oliwa z oliwek 5 g (1 x łyżeczka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

sól, pieprz, tymianek, majeranek

SPOSÓB WYKONANIA:

Ryż ugotować, następnie wyjąć z woreczka i odsączyć. Kurczaka umyć i pokroić na kawałki, mięso doprawić i przełożyć na patelnie posmarowaną oliwą z oliwek i podsmażać. Na drugą patelnię dodać łyżkę oliwy z oliwek i przeciśnięty przez praskę czosnek, przyprawy oraz ryż i lekko podpiec. Paprykę pokroić w kostkę, por poszatkować w krążki, kukurydze odsączyć.

Sałatkę należy układać warstwami. Na spód położyć kurczaka, następnie ryż, paprykę i kukurydzę. Następnie dodać jogurtu naturalnego i położyć kawałki pora.



Skomentuj (0)

  • Marzenna Marzenna 2012-09-27 07:31
    dobra na pewno

Login:
Hasło:
Nie pamiętasz hasła?
Zaloguj się FB