Przepisy

Data dodania: 2011-04-15         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Warzywne kotleciki

Warzywne kotleciki
Pora dnia: Obiad
Smak: Słony, Ziołowy, Pikantny
Sposób przygotowania: Smażenie
Kcal: 2172
Ilość porcji: 6
Kcal w 1 porcji: 362
Rodzaj dania: Wegetariańskie, Lunch
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 18.98 zł
SKŁADNIKI:
Fasola biała, nasiona suche 340 g (2 x szklanka)
Cebula 338 g (2.25 x dużej wielkości)
Fasola czerwona, konserwowa 200 g (1 x puszka)
Quinoa 90 g (0.5 x szklanka)
Jajka kurze, całe 56 g (1 x bardzo dużej wielkości)
Bułka tarta 54 g (6 x łyżka)
Marchew 45 g (1 x średnia sztuka)
Oliwa z oliwek 28 g (2.75 x łyżka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

sól, pieprz, ostra papryka, kumin

SPOSÓB WYKONANIA:

Quinoa opłukać i wrzucić do gotującej się wody (1 szklanka). Gotować na małym ogniu przez około 15 minut. Marchewkę pokroić w półplasterki, a dymkę posiekać. Wszystkie składniki, oprócz bułki tartej przełożyć do malaksera i zmiksować na niezbyt gładką masę. Dodać bułkę tartą, by zagęścić masę. Wilgotnymi dłońmi formować małe kotleciki, smażyć je do zrumienienia na niewielkim ogniu.



Skomentuj (0)

  • Dorota SzymańskaDorota Szymańska2012-10-27 22:59
    bez jajek też wychodzą przepyszne.

Login:
Hasło:
Nie pamiętasz hasła?
Zaloguj się FB