Przepisy

Data dodania: 2016-05-08         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Wątróbka cielęca duszona z selerami

Wątróbka cielęca duszona z selerami
Pora dnia: Obiad
Smak: Łagodny
Sposób przygotowania: Gotowanie
Kcal: 860
Ilość porcji: 2
Kcal w 1 porcji: 430
Rodzaj dania: Mięsne
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 15.12 zł
SKŁADNIKI:
Cielęcina, wątroba 400 g
Seler naciowy 200 g
Bulion warzywny 80 g (8 x łyżka)
Olej rzepakowy, uniwersalny 30 g (3 x łyżka)
Mąka pszenna biała 20 g (2 x łyżka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

sol, pieprz

SPOSÓB WYKONANIA:

Wątróbki opłukać, oczyścić z błon i grubych żył; pokrajać w pasterki. Seler dokładnie umyć, obrać i opłukać; ugotować w lekko osolonej wodzie do miękkości (ale nie przygotować). Seler wyjąć, przestudzić, a następnie pokrajać w niezbyt grube plastry; oprószyć mąką. Olej rozgrzać na patelni; zrumienić z obu stron plastry, po czym przełożyć do oddzielnego naczynia. Na pozostałym oleju przysmażyć wątróbkę, dodać do selera; całość podlać bulionem, przyprawić pieprzem i solą; przykryć i dusić ok. 15 minut na małym ogniu.



Skomentuj (0)


    Login:
    Hasło:
    Nie pamiętasz hasła?
    Zaloguj się FB