Przepisy

Data dodania: 2011-04-13         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Wątróbka z ryżem

Wątróbka z ryżem
Pora dnia: Obiad, Kolacja
Smak: Słodki, Łagodny
Sposób przygotowania: Duszenie
Kcal: 1744
Ilość porcji: 4
Kcal w 1 porcji: 436
Rodzaj dania: Dla diabetyków, Mięsne, Lunch
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 13.31 zł
SKŁADNIKI:
Kurczak brojler, wątroba 400 g
Ryż biały 300 g (3 x paczka)
Cebula 110 g (1 x średniej wielkości)
Koncentrat pomidorowy 30% 50 g (2 x łyżka)
Pietruszka, natka 24 g (4 x łyżeczka)
Oliwa z oliwek 9 g (2 x łyżeczka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:
sól, pieprz
SPOSÓB WYKONANIA:
Wymytą wątróbkę, pokroić w kostkę i zrumienić na tłuszczu razem z cebulą pokrojoną w krążki. Podlać kilkoma łyżkami wody. Dodać koncentrat pomidorowy, dusić 2-3 min. Wszystko wymieszać z ugotowanym ryżem, przyprawić do smaku, posypać natką pietruszki.

 

UWAGI:

Podawać z dowolną surówką.



Skomentuj (0)

  • Ewa  Ewa 2012-09-11 17:40
    jak to dobrze, że lubię wątróbkę.

Login:
Hasło:
Nie pamiętasz hasła?
Zaloguj się FB