Przepisy konkursowe

Data dodania: 2013-06-03         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Zasady:
  • Zarejestruj się na VivaLaVita.pl, dodaj przepis do naszej bazy i zgarniaj abonament na indywidualną dietę!
  • Każdy kto doda przepis wygrywa miesięczny abonament VIP na wybraną DIETĘ!
  • W celu dodania przepisu musisz zalogować się na portalu.
  • Zaloguj się już teraz!

Wegańskie tosty francuskie z musem jabłkowym

Wegańskie tosty francuskie z musem jabłkowym
Autor przepisu: Ervisha_DEL
Ilość głosów: 4
Pora dnia: Śniadanie, Podwieczorek
Smak:
Sposób przygotowania:
Kcal: 1072
Ilość porcji: 4
Kcal w 1 porcji: 268
Rodzaj dania: Wegańskie, Wegetariańskie
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 2.60 zł
SKŁADNIKI:
Chleb żytni razowy 320 g (8 x kromka)
Mleko sojowe, z dodatkiem wapnia, witamina a i d 220 g (1 x szklanka)
Cukier 30 g (2 x łyżka)
Olej rzepakowy, uniwersalny 20 g (2 x łyżka)
Przyprawy - cynamon, mielony 3 g (1 x łyżeczka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

mały bochenek czerstwego chleba (około 300g),  1/2 szklanki musu jabłkowego, 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii

SPOSÓB WYKONANIA:

Jeśli jest taka potrzeba chleb pokroić na kromki o grubości około 3 cm. W misce dokładnie wymieszać trzepaczką mleko, mus jabłkowy i aromat waniliowy. Każdą kromkę chleba zanurzyć w mieszaninie pozwalając jej wchłonąć trochę cieczy, wyjąć i trzymać chwilę nad miseczką, aby nadmiar płynu odciekł. Smażyć z obydwu stron na rozgrzanej patelni z olejem na złoty kolor.

UWAGI:

Tosty najlepiej podawać gorące z syropem klonowym i świeżymi owocami.



Skomentuj (0)

  • Agnieszka KarwowskaAgnieszka Karwowska2015-05-22 11:58
    wyglądają smakowicie

Login:
Hasło:
Nie pamiętasz hasła?
Zaloguj się FB