Przepisy

Data dodania: 2011-04-13         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Wołowina na ostro

Wołowina na ostro
Pora dnia: Obiad
Smak: Pikantny
Sposób przygotowania: Smażenie
Kcal: 1372
Ilość porcji: 4
Kcal w 1 porcji: 343
Rodzaj dania: Mięsne, Lunch
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 15.75 zł
SKŁADNIKI:
Wołowina, mielona (20%mięsa tłustego) średnio 400 g
Kukurydza, konserwowa 170 g (1 x szklanka)
Papryka czerwona 140 g (1 x średnia sztuka)
Koncentrat pomidorowy 30% 64 g (0.75 x słoik)
Oliwa z oliwek 9 g (2 x łyżeczka)
Ocet winny, balsamiczny 5 g (1 x łyżeczka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:
2-3 łyżeczki chilli, sól, świeżo zmiwlony pieprz czarny
SPOSÓB WYKONANIA:
Cebulę obrać i drobno posiekać. Paprykę umyć, usunąć gniazda i pokroić w małą kostkę. W rondlu rozgrzać oliwę, zeszklić cebulę (2 min), włożyć mięso, smażyć je 2-3 min, dodać paprykę, chilli, koncentrat pomidorowy i ocet, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Gotować pod przykryciem na małym ogniu  25 min, od czasu do czasu zamieszać. Na 5 min przed końcem gotowania wsypać odcedzona z zalewy kukurydzę.
UWAGI:
Podawać z bagietką.


Skomentuj (0)

  • Marzenna Marzenna 2012-12-02 21:07
    wolę łagodniejsze dania
  • Ewa  Ewa 2012-09-05 16:16
    na pewno pyszna

Login:
Hasło:
Nie pamiętasz hasła?
Zaloguj się FB