Przepisy

Data dodania: 2013-07-25         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Zimny deser z twarożkiem migdałowym i owocami

Zimny deser z twarożkiem migdałowym i owocami
Pora dnia: Śniadanie, Kolacja, Podwieczorek
Smak: Słodki
Sposób przygotowania: Surowe składniki
Kcal: 2152
Ilość porcji: 4
Kcal w 1 porcji: 538
Rodzaj dania: Wegańskie, Wegetariańskie, Na zimno
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 33.53 zł
SKŁADNIKI:
Gruszka 520 g (4 x średnia sztuka)
Jabłko 300 g (4 x średnia sztuka, bez skóry)
Migdały 300 g (20 x łyżka)
Mleko sojowe, z dodatkiem wapnia, witamina a i d 40 g
Sok z cytryny 12 g (4 x łyżeczka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

cynamon, pieprz, sól

SPOSÓB WYKONANIA:

Migdały przełożyć do miski, zalać wodą i zostawić na noc do namoczenia, rano obrać je. Migdały przełożyć do blendera, dodać mleko sojowe, sok z cytryny, doprawić solą oraz pieprzem i zmiksować na gładką masę. Owoce umyć, obrać pokroić w kostkę. Gotowy twarożek migdałowy przełożyć do miski, dodać owoce, posypać cynamonem.



Skomentuj (0)


    Login:
    Hasło:
    Nie pamiętasz hasła?
    Zaloguj się FB