Przepisy

Data dodania: 2012-12-01         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Zupa fasolowa

Zupa fasolowa
Pora dnia: Obiad, Kolacja
Smak: Ziołowy
Sposób przygotowania: Gotowanie
Kcal: 726
Ilość porcji: 6
Kcal w 1 porcji: 121
Rodzaj dania: Wegańskie, Wegetariańskie
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 47.71 zł
SKŁADNIKI:
Bulion warzywny 1500 g (6 x szklanka)
Seler korzeniowy 400 g (1 x sztuka)
Ziemniaki średnio 300 g (4 x średniej wielkości)
Cebula 220 g (2 x średniej wielkości)
Fasola biała, z puszki/słoika 170 g (1 x szklanka)
Marchew 90 g (2 x średnia sztuka)
Oliwa z oliwek 5 g (1 x łyżeczka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

pieprz, sól, majeranek

SPOSÓB WYKONANIA:

Warzywa umyć i obrać. Marchew, seler i ziemniaki pokroić w kostkę. Cebulę posiekać w piórka i dusić na oliwie z oliwek do miękkości około 15 minut. Do bulionu przełożyć marchew, seler i ziemniaki, następnie dodać fasolę, cebulę, doprawić przyprawami. Zupę gotować przez 30 minut.



Skomentuj (0)


    Login:
    Hasło:
    Nie pamiętasz hasła?
    Zaloguj się FB