Przepisy

Data dodania: 2012-12-01         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Zupa grochowa z dodatkiem warzyw

Zupa grochowa z dodatkiem warzyw
Pora dnia: Obiad, Kolacja
Smak:
Sposób przygotowania: Gotowanie
Kcal: 1206
Ilość porcji: 6
Kcal w 1 porcji: 201
Rodzaj dania: Wegańskie, Wegetariańskie
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 42.52 zł
SKŁADNIKI:
Bulion warzywny 1500 g (6 x szklanka)
Ziemniaki średnio 300 g (4 x średniej wielkości)
Groch, nasiona suche 285 g (1.5 x szklanka)
Marchew 180 g (4 x średnia sztuka)
Pietruszka, natka 2 g

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

pieprz, sól, 3 ziarna ziela angielskiego, liść laurowy

 

SPOSÓB WYKONANIA:

Groch wcześniej namoczyć i obrać. Warzywa umyć, obrać i pokorić w kostke, następnie przełożyć do gotującego się bulionu, dodać groch, natkę pietruszki, doprawić i gotować do miekkości warzyw.



Skomentuj (0)

  • Marzenna Marzenna 2012-12-05 09:59
    wspaniała

Login:
Hasło:
Nie pamiętasz hasła?
Zaloguj się FB