Przepisy

Data dodania: 2015-01-11         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Zupa krem z pietruszki

Zupa krem z pietruszki
Pora dnia: Obiad, Kolacja, Podwieczorek
Smak: Łagodny
Sposób przygotowania: Gotowanie + smażenie
Kcal: 174
Ilość porcji: 2
Kcal w 1 porcji: 87
Rodzaj dania: Wegańskie, Wegetariańskie
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 15.48 zł
SKŁADNIKI:
Bulion warzywny 500 g (2 x szklanka)
Seler korzeniowy 200 g (1 x mała sztuka)
Pietruszka, korzeń 160 g (2 x średnia sztuka)
Pietruszka, natka 6 g (1 x łyżeczka)
Oliwa z oliwek 5 g (1 x łyżeczka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

sól, biały pieprz

SPOSÓB WYKONANIA:

Korzeń pietruszki, selera pokroić w cienkie plasterki zblanszować na patelni i dodać  do bulionu. Gotować do miękkości, zmiksować i doprawić do smaku. Na koniec dodać posiekaną natkę pietruszki.



Skomentuj (0)


    Login:
    Hasło:
    Nie pamiętasz hasła?
    Zaloguj się FB