Przepisy

Data dodania: 2014-12-16         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Zupa mleczna z płatkami

Zupa mleczna z płatkami
Pora dnia: Śniadanie, Kolacja, Podwieczorek
Smak: Słodki
Sposób przygotowania: Gotowanie
Kcal: 650
Ilość porcji: 2
Kcal w 1 porcji: 325
Rodzaj dania: Wegetariańskie
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 4.29 zł
SKŁADNIKI:
Mleko spożywcze 2% tłuszczu 230 g (1 x szklanka)
Płatki owsiane 60 g (6 x łyżka)
Orzechy laskowe 30 g (2 x łyżka)
Miód pszczeli 28 g (4 x łyżeczka)
Otręby pszenne 8 g (2 x łyżka)
Cukier waniliowy 4 g (1 x łyżeczka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

1/3 łyżeczki soli, łyżka zmielonego siemienia lnianego

SPOSÓB WYKONANIA:

Płatki, otręby, siemię lniane, cukier waniliowy oraz sól zalać wrzątkiem i gotować na bardzo małym ogniu około 5-7 minut.

Ugotowane płatki przelać do miseczki/głębokiego talerza, dolać około 100 ml zimnego mleka, następnie dosłodzić np. miodem i wymieszać dokładnie.

Opcjonalnie posypać mielonymi orzechami lub np. płatkami migdałowymi.



Skomentuj (0)


    Login:
    Hasło:
    Nie pamiętasz hasła?
    Zaloguj się FB