Przepisy

Data dodania: 2011-05-09         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Zupa pomidorowa na ostro

Zupa pomidorowa na ostro
Pora dnia: Obiad, Kolacja
Smak: Słony, Ziołowy, Pikantny
Sposób przygotowania: Gotowanie
Kcal: 664
Ilość porcji: 2
Kcal w 1 porcji: 332
Rodzaj dania: Wegańskie, Wegetariańskie
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 17.23 zł
SKŁADNIKI:
Bulion warzywny 500 g (2 x szklanka)
Ziemniaki średnio 315 g (3.5 x dużej wielkości)
Kapusta biała 220 g (2 x szklanka, siekana)
Koncentrat pomidorowy 30% 106 g (1.25 x słoik)
Marchew 90 g (2 x średnia sztuka)
Ryż biały 60 g (4 x łyżka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

liść laurowy, ziele angielskie, łyżka posiekanego szczypiorku, pieprz, chili, kurkuma

SPOSÓB WYKONANIA:

Bulion przygotować wg przepisu na opakowaniu, dodać ryż. Ziemniak obrać i pokroić w kostkę, marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach, kapustę poszatkować. Warzywa dodać do bulionu i gotować 15 minut. Doprawić pieprzem, chili i kurkumą. Na koniec dodać keczup i szczypiorek.


 



Skomentuj (0)

  • Kamila K.Kamila K.2012-12-17 10:19
    lubię pikantne potrawy

Login:
Hasło:
Nie pamiętasz hasła?
Zaloguj się FB