Przepisy

Data dodania: 2015-01-18         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Zupa pomidorowo-szpinakowa

Zupa pomidorowo-szpinakowa
Pora dnia: Przekąska, Obiad, Kolacja
Smak: Łagodny
Sposób przygotowania: Gotowanie
Kcal: 698
Ilość porcji: 2
Kcal w 1 porcji: 349
Rodzaj dania: Wegetariańskie
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 8.22 zł
SKŁADNIKI:
Szpinak, mrożony 450 g (1 x paczka)
Pomidor, z puszki/słoika bez dodatku soli 240 g
Soczewica czerwona 100 g
Ser typu feta light, 30% tłuszczu 50 g
Oliwa z oliwek 10 g (1 x łyżka)
Czosnek 10 g (2 x ząbek)
Przyprawy - pieprz czarny, suszony 1 g

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
SPOSÓB WYKONANIA:

pieprz, sól

UWAGI:

Rozgrzać oliwę w garnku, dodać poszatkowany czosnek. Po około 1-2 minutach zalać 3 szklankami wody. dodać soczewicę, szpinak oraz pomidory wraz z zalewą. Dodać pieprz ewentualnie dosolić. Poczekać aż soczewica będzie miękka a zupa zgęstnieje, wtedy dodać pokruszony ser.



Skomentuj (0)


    Login:
    Hasło:
    Nie pamiętasz hasła?
    Zaloguj się FB