Przepisy

Data dodania: 2016-05-06         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Zupa rumfordzka

Zupa rumfordzka
Pora dnia: Obiad, Kolacja
Smak: Łagodny
Sposób przygotowania: Gotowanie
Kcal: 1576
Ilość porcji: 4
Kcal w 1 porcji: 394
Rodzaj dania: Rybne
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 25.32 zł
SKŁADNIKI:
Mintaj, świeży 500 g
Włoszczyzna krojona w paski, mrożona 400 g (1 x paczka)
Groch, nasiona suche 255 g (17 x łyżka)
Ziemniaki późne 225 g (3 x średniej wielkości)
Cebula 110 g (1 x średniej wielkości)
Mąka pszenna biała 40 g (4 x łyżka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

pieprz, sól

SPOSÓB WYKONANIA:

Rybę obrać z ości i skóry, pokrajać na kawałki. Groch umyć, ugotować w 1 l wody tak, aby był miękki, ale cały. Zrobić zasmażkę z masła i mąki z dodatkiem pokrajanej cebuli. Włożyć do garnka z grochem, zagotować, doprawić do smaku i dodać pokrajaną rybę. Podawać z pieczywem.

 



Skomentuj (0)


    Login:
    Hasło:
    Nie pamiętasz hasła?
    Zaloguj się FB