Przepisy

Data dodania: 2013-06-06         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Zupa ryżowa z jajkiem

Zupa ryżowa z jajkiem
Pora dnia: Obiad, Kolacja
Smak: Pikantny
Sposób przygotowania: Gotowanie
Kcal: 636
Ilość porcji: 4
Kcal w 1 porcji: 159
Rodzaj dania: Wegetariańskie
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 38.71 zł
SKŁADNIKI:
Bulion warzywny 750 g (3 x szklanka)
Bazylia, świeża 200 g (1 x pęczek)
Cebula 150 g (1 x dużej wielkości)
Jajka kurze, całe 100 g (2 x dużej wielkości)
Ryż brązowy 100 g (1 x paczka)
Oliwa z oliwek 5 g (1 x łyżeczka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

sól, pieprz, mielona czerwona papryka

SPOSÓB WYKONANIA:

Bazylie umyć i posiekać. Cebulę obrać, drobno pokroić i podsmażyć na oliwie z oliwek na kolor jasnobrązowy, posypać papryką, zalać bulionem, dodać przebrany i wypłukany ryż, zamieszać i ugotować. Na 3 minuty przed zakończeniem gotowania ryżu wlać do zupy surowe jajko, zamieszać i pozostawić na ogniu do ścięcia się białka. Przed podaniem zupę posypać bazylią i ewentualnie papryką.



Skomentuj (0)


    Login:
    Hasło:
    Nie pamiętasz hasła?
    Zaloguj się FB