Przepisy

Data dodania: 2013-01-15         wyślij link e-mailem        

3+1 GRATIS!

Zaproś nowych użytkowników i korzystaj z wybranej diety BEZ OPŁAT!

Zupa serowa

Zupa serowa
Pora dnia: Obiad, Kolacja
Smak: Ziołowy
Sposób przygotowania: Gotowanie
Kcal: 760
Ilość porcji: 4
Kcal w 1 porcji: 190
Rodzaj dania: Lunch
Stopień trudności:
Czasochłonność:
Koszt dania:
Cena dania: 13.46 zł
SKŁADNIKI:
Cebula 220 g (2 x średniej wielkości)
Seler korzeniowy 200 g (1 x mała sztuka)
Śmietana 18% tłuszczu 110 g (0.5 x szklanka)
Marchew 90 g (2 x średnia sztuka)
Pietruszka, korzeń 80 g (1 x średnia sztuka)
Ser gouda 80 g (4 x łyżka, starty)
Ser topiony edamski 45 g (3 x plaster)
Pietruszka, natka 24 g (4 x łyżeczka)

* w celu sprawdzenia wartości kalorycznej poszczególnych składników proszę kliknąć na nazwę
DODATKI:

sól, pieprz

SPOSÓB WYKONANIA:

Warzywa umyć i obrać. Marchewkę, pietruszkę oraz seler zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Pietruszkę natkę posiekać, ser żółty zetrzeć na tarce o średnich oczkach. Na piecu ustawić garnek z wodą, lekko posolić, dodać starte warzywa. Cebulę pokroić w piórka, następnie dodać do zupy i gotować do momentu aż warzywa będą miękkie. Po ugotowaniu warzyw, dodać do wywaru serki topione i mieszać do momentu ich rozpuszczenia. Pod koniec gotowania wlać śmietanę i wymieszać zupę. Gotową zupę rozlać do talerzy, posypać natką pietruszki i startym żółtym serem.

UWAGI:

Do zupy najlepiej dodać 3 kremowe serki topione w \"trójkącikach\".



Skomentuj (0)

  • Marzenna Marzenna 2013-01-18 07:39
    dobra
  • Oliwkowa Oliwkowa 2013-01-16 21:00
    super przepis

Login:
Hasło:
Nie pamiętasz hasła?
Zaloguj się FB